Näin selviät Äitienpäivästä eronneena

Näin toukokuun toisena sunnuntain aikoihin, SoMe täyttyy Äitinpäivää suitsuttavien postausten lisäksi erityisesti yksinhuoltavien äitejen kirjoituksista. Ollaan surullisia, ollaan katkeria, ollaan kiinni menneessä ja ollaan pettyneitä. Jollakin ei ole ketään joka muistaisi, sillä lapsi/lapset ovat liian nuoria ymmärtämään äitienpäivää tai äitienpäivä itsessään muistuttaa esimerkiksi rikkoutuneesta perheonnesta.

Näin kolme ja puoli vuotta eron jälkeen tunnistan noista kirjoituksista sen tuskan jota minäkin tunsin aiemmin. Suhde tyttäreni isään päättyi kipeästi ja äitienpäivät olivat sitä kun luin muiden onnesta Facebookista ja vertasin sitä mitä muilla, ehjillä perheillä, on ja mitä minulla ei oikeastaan koskaan ole ollutkaan. Hämmennyin pari päivää sitten tajutessani, etten itse enää ole katkera, eikä äitienpäivä enää edusta minulle mitään rikkinäistä. Haluankin tänään jakaa kanssasi sen, mitä olen oikeastaan viimeisen vuoden aikana oivaltanut. Ehkä se auttaa sinuakin päsemään yli jostain mikä estää sinua nauttimasta tästä ihanasta päivästä. Sillä sinäkin yh-äiti olet juhlapäiväsi ansainnut ❤

1 . Lapsi tekee äidin, ei puoliso

Tämä päivä juhlistaa sitä, miten naisesta on tullut äiti. Jos olet äiti, olet sitä siitä huolimatta kuuluuko perheeseesi puolisoa vai ei. Tänä päivänä juhlitaan sinua ja sitä, että olet rakastanut toista ihmistä niin, että olet saanut arvonimen ÄITI. Sillä äidiksi ei synnytä, äidiksi tullaan.

Henkilön Hannamari Mansikka kuva.
Tyttäreni pursui intoa torstaista asti: Hän oli Päiväkodissa ommellut minulle kirjanmerkin, askarrellut kortin ja kasvattanut kasvin. Eilen hän isäni kanssa oli käynyt vielä hakemassa minulle jättitulilatvan, sillä se on ainoita kasveja jotka selviävät meidän kissataloudessa.

2 . Toisen äidin saama tavaravuori ei tee hänestä sinua parempaa äitiä

On kiva tulla hemmotelluksi, myönnän sen, mutta äitienpäivässä kuuluisi mielestäni olla kyse muustakin kuin merkkilaukuista, hajuvesistä tai äitienpäivä ruusuista. Ne eivät ole mitään mitalleja hyvin suoritetusta palveluksesta vaan maallista mammonaa, jota kukaan meistä ei täältä kuollessaan mukaansa saa.

3 . Älä haikaile menneitä

On varmasti vaikeaa, jos on viettänyt aiemmin äitienpäiviä niin, että on saanut aamukahvit sänkyyn, hemmottelua ja rakkautta. Kuka tahansa eronnut tietää, että juhlapyhät eron jälkeen ovat vaikeita. Varsinkin lapsiperheelliselle. Yhtä äkkiä ei olekkaan sitä toista vertaistasi joka kertoisia sinulle kuinka rakastaa ja arvostaa sinua. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että arvokkaampaa kuin toisen aikuisen rakkauden tunnustukset ovat, on se kun lapsi katsoo sinua ja kutsuu nimellä Äiti. Ja se riittää, kun ymmärtää sen arvon.

clean-clear-cold-416528.jpg

Photo is from Pexels

4. Katso lasiisi ja näe mitä siellä on

Usein kysytään näetkö puolillaan olevan lasin puoli tyhjänä vai onko se puoliksi täynnä. Minä sanon nyt sinulle kaikessa lemmessä, että unohda sen miettiminen onko jokin melko hyvin vai melko huonosti elämässäsi ja näe se, että ”lasissasi” on edelleen jotain eli se ei ole tyhjä. Ei ole lopulta ratkaisevaa onko se mitä siellä on samaa kuin muilla vaan se, että lasissasi on jotain ja se jokin on arvokasta sellaisenaan. Arvosta sitä mitä sinulla on.

Minä olen viime vuosina tietoisesti opetellut arvostamaan elämääni ja perhettäni sellaisena kuin se on. Se ei ole sellainen kuin raskaaksi tullessani ajattelin, mutta se on täydellinen juuri sellaisena kuin se on ja tänään minun lasini on ylitse vuotava ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s